1 2 3 4 5

ВестиПацијенти се увелико премештају у нови реконструисани део болнице

Као што је најављено, пацијенти се већ увелико премештају у нови реконструисани интернистички блок Опште болнице. Прво ће бити пребачени пацијенти у интернистичке одсеке, а до краја недеље и пацијенти са Грудног и Неуролошког одељења.

Омољчанин Бранислав Радојчић је срчани болесник и дуго се лечи у панчевачкој болници. Више од двадесет година долазио је на Интерно одељење. Како каже, и тада руинирана болница, после 1999. па потом 2000. године немаром и небригом бивше власти, је толико пропала да је постала “брука и срамота” за здравство као област, Панчево као град и Србију као државу. Радојчић није могао да сакрије данас одушевљење када је видео нов реконструисани део Опште болнице Панчево.

Доктор Слободан Овука, директор панчевачке Болнице каже да је за разлику од претходника, актуелно болничко руководство, локална самоуправа, покрајина и република на челу са председником Александром Вучићем, уважила мишљења грађана и препознала потребу улагања у Општу болницу Панчево.

Заједљивих и недобронамерних коментара у ових годину и по дана било је превише. Од подсмеха опозиције, лажне локалне елите и круга двојке, који су константно изражавали сумњу да се Интернистички блок никада неће завршити.

Директор Овука је на то одговорио да сада може да буде изузетно задовољан и поносан зато што ће Панчевци после 40 година добити здравствену услугу достојну 21. века. Све је то плод поменутог односа државе од 2012. године, локалне администрације, покрајине, надлежних секретара и министра, председника Александра Вучића и свих који су учествовали и помогли да се у Општу болницу Панчево инвестира око пола милијарде динара и чињенице да је садашња власт заиста постала сервис грађана.

„До краја недеље биће пребачена сва предвиђена одељења у нов део болнице, чиме ће бити неупоредиво бољи стандард лечења", напомиње директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево,
13. мај 2019.