1 2 3 4 5

ВестиГрадоначелник Панчева даривао златником прву бебу рођену у новој години

Традиционално, 2. јануара представници Града Панчева дарују прву бебу рођену у новогодишњој ноћи. Александар Стевановић, градоначелник Панчева, посетио је Породилиште Опште болнице у Панчеву и породиљу Љиљану Јухас која је у новогодишњој ноћи, 45 минута после поноћи на свет донела девојчицу Милицу.

Мала Милица, прва беба рођена у 2021. у Панчеву, даривана је од стране Града Панчева. На поколон је добила гравирани златник који се првим бебама у Новој години поклања од 2015. Породиљи Љиљани Јухас из Дебељаче ово је друго дете. Термин за порођај је био 2. јануар, али како сама каже Милици се “журило”.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева, уз најлепше жеље мајци Љиљани Јухас из Дебељаче уручио је златник Града Панчева и додао да овакве посете спадају у лепше обавезе. Поред прве бебе рођене у 2021. поклон од Града добила је и прва “панчевачка” беба Арија, маме Адријане Воштинар, такође рођена у новогодишњој ноћ.

Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику потврдио је да ће Град Панчево наставити са спровођењем мера бриге о породици.

Панчевачко Породилиште је и у време пандемије Ковида 19 функционише у неизмењеним условима. Потврђују то и бројке о рођеним бебама у 2020., Доктор Слободан Продановић, помоћник директора Опште болнице Панчево, изнео је податке о броју рођених беба у овој здравственој установи.

Доктор Јелена Лукић Флора, специјалиста гинекологије и акушерства изнела је једну занимљивост везану за народна веровања кад су девојчице у питању.

Први порођај у 2021. Обавио је тим лекара. Уз специјалисте гинекологије и акушерства др Јелену Лукић Флора и Александра Поповића, у тиму су биле бабице Марија Драгојловић и Марина Богосављевић, педијатар др Ана Протић и педијатријске сестре Сања Станисављевић и Наташа Живанов.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор прилог: РТВ Панчево
Датум: 2.1.2021.