1 2 3 4 5

ВестиУ Служби за збрињавање и пријем хитних стања свакодневно се прегледа око 160 пацијената

У Служби за збрињавање и пријем хитних стања у Општој болници Панчево, свакодневно скоро 160 пацијената потражи хитну медицинску помоћ и буде збринуто. Последњих недеља, најчешће се помоћ указује због саобраћајних незгода, посекотина, повреда током радова на њиви, али и због прединфарктних стања и можданих удара.

„Навећи број прегледа буде због високих температура, повреда оних који се баве пољопривредом, повреде деце на игрлиштима, саобраћајне незгоде, које су чешће лети, јер је вероватно слабија концентрација током вожње, као и падови са мотоцикла, бицикла. Такође, веома честе су и хипертензије, повишен крвни притисак, вирусне инфекције, повраћање, проливи и цревене инфекције. У последње време и уједи комараца, праћени повраћањем и повишеном температуром. То се све реши уз добру дијагностику и анамнезу”, каже др Данијела Лазаревић, спец. ургентне медицине.

После прегледа лекара ургентне медицине и, уколико је потребно и лекара специјалисте, зависно од стања, пацијент се отпушта на кућно лечење или задржава у болници. Лакари апелују на опрезност јер су током лета учесталије случајне повреде.

„Имамо лаке повреде, као што су посекотине на нож или убод жице, убод на ексер, док пољопривредници задобијају често и теже повреде”, додаје др Лазаревић.

У Служби за збрињавање и пријем хитних стања у Општој болници Панчево редовни пацијенти су и хронични болесници. Сада је ситуација у Општој болници мало олакшана јер скенер ради за хитне случајеве. Иако су велике гужве јер се некада у исто време догоди неколико саобраћајних незгода и повреда сви пацијенти буду збринути и по потреби упућени и у друге установе на даље лечење.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 15.08.2018.