1 2 3 4 5

ВестиПанчевачка болница на пријему у Палати Србије

Представници Опште болнице Панчево били су на пријему у Палати Србије за здравствене раднике. Као и из многобројних тешких ситуација и из ове наша здравствена установа изашла је као херој, савладавши препреке које је постављао свакодневно корона вирус.

Медицинско особље током ударног таласа Ковид – 19 било је на првој линији одбране. Тим поводом председник Србије Александар Вучић приредио је пријем за њих како би им упутио своју захвалност додавши да ће заувек остати хероји нације. „Дали сте нам наду и будућност, а сада је питање шта можемо ми вама да дамо, осим дивљења, захвалности и аплауза“, додао је председник Вучић.

„Општа болница Панчево је део велике победе Републике Србије у борби против пандемије вируса КОВИД-19. Захваљујући труду раду наших запослених почев од хигијеничара, медицинских техничара, помоћних радника, лекара специјалиста, не можемо не бити задовољни излечењем преко 400 људи са минималним бројем смртних случајева. Наша болница заузела је значајно место на једној медицинској карти Републике Србије. За разлику од већине других установа који су били само Ковид болнице, наша болница је имала ту "Зелену зону" у којој смо несметано, под отежаним околностима радили и збрињавали све оно што је хитно", рекао је на пријему др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Свако од здравствених радника имао је моменте када му је било најтеже. Међутим, несумњиво да су најгори били они када су се губиле битке за људске животе.

Председник је захвалио и хигијеничарима у болницама, који су, како је рекао, у најтежим условима ризиковали животе, али и чистили и чували наше болнице од инфекција и зараза.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево - 23. маја 2020.