1 2 3 4 5

ВестиНа превентивним прегледима Панчевци најбројнији

Општа болница Панчево и Дом здравља и овoг месеца организовали су бесплатне превентивне прегледе. Поред ултразвука абдомена, Панчевци су могли да провере и хормоне штитне жлезде, док су жене, старије од 50 година, могле да ураде и мамографију. Укупно је прегледано 604 пацијената (564 УЗ прегледа, 123 мамографија и 457 вађења крви за хормоне штитне жлезде).

Доктор Миливоје Михајловић, радиолог у панчевачкој Општој болници и после више од 50 обављених прегледа био је расположен.

„За сада немамо неких озбиљнијих проблема и неке патологије код наших пацијената. Обично су то неке просте цисте бубрега и јетре, које се обично и виде. Уобичајено и без велике патологије за сада, хвала Богу. Очекујемо и млађе пацијенте, сигурно ће мало касније доћи. Било је и млађих пацијената, и није баш потпуно како смо очекивали пензионере и старију популацију”, изјавио је др Миливоје Михајловић, радиолог.

Гужве је било и у Служби за рендген дијагностику Дома здравља, где су лекари такође радили ултразвук абдомена и мамографију.

И ове недеље, преглед су могли да обаве и они који немају здравствено осигурање. Превентивни прегледи се организују по препоруци Министарства здравља, а током наредних месеци, у акцијама ће бити заступљени сви лекари специјалисти.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 19.11.2017.