1 2 3 4 5

ВестиОрганизовани превентивни прегледи у Глогоњу

Захвањујући успешној сарадњи Месне заједнице Глогоњ, Опште болнице Панчево и Превентивног центра Дома здравља, организовани су превентивни прегледи. Грађани су били у прилици да ураде ултразвук стомака и штитне жлезде, као и комплетну крвну слику.

Општа болница Панчево и Дом здравља у сарадњи са Месном заједницом Глогоњ спроведена је још једну у низу акција превентивних прегледа. Људи су се одазвали у великом броју и то је најбољи показатељ колико су овакви прегледи потребни, поготово за грађане Глогоња који због прегледа морају путовати у град.

„Наша вишегодишња пракса је да организујемо превентивне прегледе и ово је други пут да долазимо у Глогоњ. Све то радимо да би се приближили нашим потенцијалним пацијентима и да би им пружили један квалитетан преглед, исконтролишемо главне параметре и уколико се наиђе на неки патолошки проблем или сумња, прегледани усмери даље ка свом изабраном лекару. Имамо једну палету прегледа која нам може са сигурношћу дати оцену о здравственом стању пацијента. То је поготово важно људима који не живе у граду и удаљени су од здравствених установа. Пацијенти су били у прилици да обаве ултразвук стомака, штитасте жлезде и комплетну крвну слику", рекао је доктор Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

Акција је организована на иницијативу Месне заједнице Глогоњ и велики број грађана се одазвао. Како каже Славко Јовановски, председник Савета Месне заједнице Глогоњ, овај начин провере здравља је користан, јер се грађани на брз и једноставан начин прегледају и добијају корисне савете у вези са исхраном. Након тога доктори их упућују код изабраног лекара на даље лечење.

„Ово је заиста једна корисна акција за становнике нашег насељеног места која се организује на иницијативу Месне заједнице Глогоњ Рекао бих да је одзив грађана јако добар као и увек кад се овакве акције организују у Глогоњу. Посебно интересовање је за ултразвук штитасте жлезде и абдомена с обзиром да се на такве врсте прегледа чека. Због тога ћемо се трудити да организујемо што више оваквих прегледа у Глогоњу", рекао је председник Месне заједнице Глогоњ, Славко Јовановски.

„Сада је право време да се изврше основни прегледи. У предстојећем празничном периоду се конзумира више хране него иначе па је овај преглед послужио многима као смерница. Ови прегледи нам могу дати информације о здравственом стању пацијената на основу којих се може дати савет о здравом начину живота, уколико нешто треба кориговати у исхрани или неком другом сегменту живота, ми не престајемо да радимо на превенцији", додао је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: epancevo.rs, 9.11.2019.