1 2 3 4 5

ВестиПотписан документ о покрајинском улагању од 500 милиона динара

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Kовачевић и директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука данас су свечано потписали документ о покрајинском улагању од 500 милиона динара у реконструкцију Интерног одељења панчевачке болнице. Потписивању је присуствовао и градоначелник Саша Павлов.

„Покрајинска Влада је преко Управе за капитална улагања обезбедила 500 милиона динара за реконструкцију и адаптацију интерног одељења Опште болнице у Панчеву. То је пројекат који је планирано да се реализује још 2004. године, а ево после 13 година ми смо успели то спроведемо са речи на дела”, истакао је после обиласка Интерног одељења Недељко Kовачевић.

Панчевачка болница и Град Панчево су припремили документацију, урадили пројекат и извадили грађевинске дозволе па се чека још само да се крене у јавну набавку.

„Управа за капитална улагања ће у најскоријем року расписати јавну набавку. Предвиђено је да радови трају 8 месеци. Надамо се да ће конкурс проћи брзо и квалитетно, да неће бити жалби и да ће болница бити урађена у најкраћем могућем року”, изјавио је Kовачевић.

Раније спомињан износ од 400 милиона динара је без ПДВ-а, а са порезом то је 500 милиона динара за Интерно.

„Ово је пример добре синергије између покрајинске и републичке Владе. Овде имате једноставан пример како су се односиле неке претходне владе и власти. Типичан пример је нажалост Интерно одељење и адаптација која је чекала од 2004. године. Сада је коначно реконструкција на прагу и ми пишемо нову историју панчевачког здравства. То је доказ да народна власт пре свега мисли о народу, о пацијентима. Да се људи лече у нормалним условима. На нама који смо запослени је обавеза да у периоду трајања радова који је могуће да буде и краћи од 8 месеци да функционишемо у максимално скученим условима, али да радимо квалитетно и да никоме због тога неће бити умањен ниво здравствене заштите”, изјавио је директор болнице Слободан Овука.

Пацијенти на хемодијализи којих је у болници око 150 током радова ће на дијализу одлазити у околне болнице. Из Јужнобантских општина које гравитирају Вршцу и Зрењанину одлазиће тамо, а Панчевци ће на дијализу одлазити у Београд.

„Планирано да се набавка распише половином априла, у идеалним условима рок је око 45 дана, то је крајем маја. И са таквим роком то је више него добра вест за установу, поготову овај део зграде где ништа није уложено претходне 4 деценије”, оценио је Овука.

ИЗВОР: 013инфо 31.03.2017. године