1 2 3 4 5

ВестиИгор Мировић посетио панчевачку болницу

Игор Мировић, председник Владе Аутономне покрајине Војводине, Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања и др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, посетили су Општу болницу Панчево. Том приликом обишли су Дечје одељење, али и Интерно, које је у реконструкцији. За радове на обнови интернистичког блока панчевачке болнице из покрајинског буџета обезбеђено је 500 милиона динара.

Мировић је рекао како се чине сви потребни напори да се реновирање заврши до краја октобра, а навео је и да је болница недавно добила савремену медицинску опрему.

„Наставићемо са набавком опреме за панчевачку, али и за друге болнице у Војводини. Циљ нам је да обновимо здравствени систем. Локална самоуправа у Панчеву у договору са руководством болнице издвојиће одређени новац за израду пројеката за нове радове у болници и ми ћемо са тим пројектима конкурисати код канцеларије за јавна улагања, а и Покрајинска влада ће помоћи у зависности о коликим средствима се буде радило. Нећемо се на овоме зауставити и надам се ћемо успети у наредним годинама да обновимо и друге делове ове болнице”, рекао је Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево, подсетио је како се ради о детаљној реконструкцији интернистичког блока у који није улагано око 50 година. Због проблема са пројектном документацијом рок за завршетак радова померен је за 2 месеца. Извођачи радова обећавају да рок неће бити прекорачен.

„Добили смо нов дигитални рендген апарат за анестезију, респиратор - тзв. вештачка плућа, комплетни хируршки инструментаријум вредан 7 милиона динара, који деценијама није обнављан. Добили смо и један очни стерилизатор који ће нам омогућити смањење листе чекања и квалитетније операције”, изјавио је др Овука.

После обиласка радова у Општој Болници председник покрајинске Владе Игор Мировић изјавио је да је до сада завршено око 75 посто посла, најављући крај радова за октобар месец. Директор Опште Болнице у Панчеву др Слободан Овука рекао је да је реновирање Интерног блока захтевало темељне радове, што значи да су од старе зграде остали само зидови.

Прилог можете погледати ОВДЕИзвори:

013 инфо, 23.07.2018.

РТС, 23.07.2018.

РТВ Панчево, 23.07.2018.