1 2 3 4 5

ВестиПОРОДИЉА ОБОЛЕЛА ОД КОРОНЕ МЕСЕЦ ДАНА БИЛА НА РЕСПИРАТОРУ: Доктор из Панчева описао битку за њен живот!

После 30 дана на респиратору, на који је стављена након што су је лекари породили царским резом, породиља оболела од короне добила је најважнију животну битку. Победила је коорнавирус и за неколико дана биће отпуштена из Опште болнице у Панчеву. Код куће ће се придружити синчићу, који је одлично.

У мору лоших вести и тужних прича о животима које је однео опаки вирус ковид-19, директор панчевачке болнице др Слободан Овука је испричао и ову са срећним крајем. А крај је такав захваљујући, пре свега, великом пожртвовању и стручности лекарског тима који се изборио за победу живота.

Како је рекао др Слободан Овука, респиратор је након тешког царског реза био једини избор за ову жену.

"Њој је 8. новембра урађен царски рез. Тада је прикључена на респиратор. Снимци њених плућа, као и скенер који смо понављали, показивали су да су плућа готово нестала, нису се могла видети. Признајем, били смо веома уплашени", говори др Слободан Овука.

Испоставило се да је ова жена морала да буде прикључена на респиратор, који је практично дисао уместо ње пуних 30 дана. Сваки дугачак као вечност.

"Само снажном вољом наших лекара, нарочито анестезиолога и анестетичара, који су свих тих дана неуморно бдили над њом, успела је да се избори и победи вирус. Прошле седмице скинута је с респиратора", објашњава др Слободан Овука.

Доктор са пуно радости и поноса у гласу истиче да ова породиља треба наредних дана да изађе из болнице у Панчеву и оде кући код бебе.

"Захваљујући великом искуству које смо стекли у протеклом периоду везано за корону, успели смо да добијемо борбу за живот мајке и детета. Ово је сигурно један од најлепших догађаја који се десио у периоду тешке борбе против короне", закључује др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Извор: mondo.rs
датум: 21.12.2020