1 2 3 4 5

ВестиУ понедељак акција добровољног давања крви

Због несташица крви у летњим месецима, Црвени крст Панчево у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, организује ванредну акцију добровољног давања крви, која ће се одржати у понедељак, 12. августа, од 09.00 до 13.00 часова, у наменском возилу Завода, које ће бити паркирано у Улици Цара Душана број 7, испред ЈКП „Грејање”.

Трансфузиомобил је на терену од јула ове године и управо је ту да сам процес прикупљања крви побољша и олакша, не само да повећа мобилност екипа на терену већ и да омогући да се на једном месту крв прикупи, да се на лицу места обради, да се складишти по најсавременијим стандардима и затим на безбедан начин транспортује до централне базе. Возило поседује четири столице за даваоце, опремљено је најсавременијом опремом и даваоцима пружа сву потребну удобност приликом давања крви. Континуирано одржавање акција и обезбеђивање стабилних залиха крви посебно је важно током летњег периода када су залихе крви на минимуму, наводи се у саопштењу Црвеног крста.

Подршку овој акцији добровољног давања крви могу да дају све здраве особе, старости од 18 до 65 година. У нашој земљи мушкарци могу дати крви сваких 12, а жене сваких 16 недеља.

Следећа редовна акција ће се одржати као и досад, у среду, 14. августа, од 09.00 до 12.00 часова, у просторијама Црвеног крста Панчево.

Извор:013 инфо, 11.08.2019.