1 2 3 4 5

ВестиДок траје реконструкција улаз у Општу болницу кроз подрум

Пре две недеље, због реновирања интернистичког блока, премештен је за пацијенте и суграђане улаз у Општу болницу. Менаџмент Опште болнице моли пацијенте да имају разумевања јер је реновирање интернистичког блока у току и уколико се не ради о хитним случајевима, да улазе у Општу болницу из подрума како не би ометали болеснике који се налазе у интезивној нези.

За хитне случајеве обезбеђен је посебан улаз. Важно је да суграђани који долазе у Општу болницу на прегледе улазе на улаз из парка и пролазе кроз подрум.

„Иза нас се налази улаз где ће улазити само хитни пацијенти, довезени колима хитне помоћи, ако су за болницу или дијализу. Сви остали пацијенти ће улазити из подрума. Молим све пацијенте, такође и посете, да улазе из подрума. То је битно јер овај улаз иза нас се налази тачно испред интезивне неге и операционог блока па покушавамо да спречимо појаву инфекције и узнемиравање пацијената који су тешки и постоперативни. Још једном апелујем на стрпљење, док се грађани навикну на нове уласке у болницу. Овде долазе само хитни случајеви јер из подрума имамо спуст, три лифта, тако да непокретни пацијенти из подрума могу да се пребаце на одељења на која су кренули”, рекла је др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице.

Реконструкција највећег интерног одељења у Општој болници тече по плану. Док радови буду трајали, пацијенти ће улазити на ова два улаза.

„Када се реконструкција заврши, враћамо се у пређашње стање. За сада је овако, и мислим да само треба мало стрпљења да се сви навикнемо, јер све ово радимо зарад нечег што смо чекали веома дуго”, додаје др Ковачевић.

Интернистички блок простире се на више од 8.000 квадрата. Реновирање је почело почетком октобра и планирано је да радови буду завршени за осам месеци.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 22.11.2017.