1 2 3 4 5

ВестиПосле 30 дана на респиратору, породиља у Oпштој болници Панчево, победила Ковид

Када је стигла у болницу, лекари су мислили да ће Бојана као и све друге породиље за неколико дана моћи да иде кући са својом бебом, али за једну ноћ здравствено стање јој се нагло погоршало. Анализе крви су показале да је оболела од корона вируса и морала је хитно да се породи царским резом.
Родила је здраву бебу, али је она била у изузетно тешком стању и било је неопходно да је прикључе на респиратор који је дисао уместо ње.
На прегледу скенером лекари нису могли на снимку да јој виде плућа, која као да су нестала. На интензивној нези провела је месец дана и нико није смео да прогнозира да ли ће успети да се опорави, али захваљујући 24часовном пожртвованом ангажовању медицинског особља она се сада осећа добро.

"Ми смо срећни због тога и јер смо стално некако говорили, само да се Бојана опорави. Постоји та повезаност мајке и бебе, коју она још није видела. Констано је постојало очекивање, и инсистирали смо на томе да јој пошаљу макар слике, када смо је тих првих дана будили из седације", рекао је др Вељко Божић, анестезиолог Опште болнице Панчево.

Захваљујући великом искуству које су стекли у протеклих девет месеци лечећи у ковид болници оболеле од ковид вируса. Лекари су реаговали како треба у овом случају и сигурно ће им ово бити један од најлепших догађаја у 2020 години јер су успели да спасу два живота.

"Највећи учинак је, наравно интензивне неге. Која је постигла да након 30 дана на респиратору Бојана буде жива, здрава. Код нас је још на одељењу неколико дана и очекујемо да је до краја седмице пустимо кући", рекао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

После свега Бојана се осећа још увек веома исцрпљено и нисмо желели да је узнемиравамо. Веома је захвална лекарима, уз чију помоћ је победила у овој животној борби и да једва чека да изађе из болнице и да се врати кући где је чекају двоје деце и супруг.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор прилог: РТС
Репортер: Горан Јовичић
Сниматељ: Љубисав Јефтић

Општа болница Панчево
Датум: 25.12.2020.