1 2 3 4 5

ВестиФункционишемо нормално под појачаним обимом рада

Општа болница Панчево фукнционише нормално, под појачаним обимом рада. Поред Ковид болнице и хоспитализованих 102 пацијената, од којих је 20 посто пацијената из Јужног Баната, а остатак из општина целе Републике Србије, у Општој болници Панчево лечи се још око 300 пацијената који су редовно збринути по импликацији болести.

„Данас имамо 102 пацијента и по питању бројног стања оно се креће око тог броја, јер отприлике коликло људи отпустимо у друге установе, толико и примимо нових пацијената. У односу на Јужни Банат према осталом делу Србије, отприлике 20 посто је пацијената са нашег терена, а 80 посто из подручја целе Републике Србије. Имамо тешке и средње тешке случајеве, јуче смо имали два смртна исхода. Овај талас је други тип првог таласа, како већ епидемилози кажу, то је мање битно али свакако су озбиљне клиничке слике које захтевају потпору кисеоником. Ова два наша пацијента јесу била старије животне доби и тешких пратећих болести али свакако користим прилику да апелујем на све, да носе заштитне маске, да се држи размак, такозвана социјална дистанца, и да будемо сви максимално опрезни јер штитећи себе штитимо своје најближе, децу и породице, овог вируса има све више и морамо бити опрезни. То се добро показало у свим земљама, ако има неке разлике у терапији нема разлике у томе да се носе заштитне маске и да се понашамо тих мера. Треба избегавати руковање, љубљење, треба избегавати све скупове са више људи у затвореном простору, пратити своје здравствено стање и по потреби се јавити свом изабраном лекару“, изјавио је доктор Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

„Остатак болнице функционише нормално под појачаним обимом рада уз то што имамо доста пацијената, око 300 пацијената који су редовно збринути по импликацији болести уз то да имамо много више посла него икад у ово време године. Организовани смо имамо довољно људи, лекова, опреме и без обзира на врло сложене околности немамо проблема у функционисању“, рекао је др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 8. Јул 2020. године