1 2 3 4 5

ВестиЗахваљујемо се на донацији породици Озборн и Спортском клубу „Колосеум“

Интерно одељење панчевачке Болнице је недавно добило седам нових болесничких колица за свих седам интернистичких секција и 100 заштитних визира.

Гордана Влајић, књижевница из Панчева, једна од иницијаторки ове иницијативе каже да су се у акцију доброчинства укључили наши људи који живе у иностранству, а међу њима и чувена породица Озборн из Лос Анђелеса.

„Са жељом да помогнемо суграђанима који се налазе на лечењу на Интерном одељењу Опште болнице у Панчеву, као и у знак захвалности према лекарској професији, успели смо да набавимо седам комада ручних болесничких колица. Неопходно је да сложно и мудро пролазимо кроз сва искушења и невоље, а свакако је најважније помоћи здравствено угроженим суграђанима и на сваки начин унапређивати услове за рад у медицинским установама“, рекла је Гордана Влајић.

Занимљиво је да је највећи број колица (четири комада) за панчевачку Болницу донирала чувена породица Озборн, брачни пар Ози и Шерон, а захваљујући нашем суграђанину који већ годинама живи и ради у Лос Анђелесу и који их је обавестио о овој акцији. Још три комада ручних болесничких колица обезбеђена су захваљујући уплатама Душице Ивановић (Канада), Милоша Лазаревића (Перу) и Светлане Матић (Аустрија).

Такође, клуб борилачких спортова и фитнес програма „Колосеум“ из Панчева, као друштвено-одговорни субјект у нашој заједници, обезбедио је 100 комада заштитних визира.

Мирјана Димитријевић из Клуба „Колосеум“ каже да су визире поклонили Општој болници Панчево, јер су проценили да су медицинском особљу али и другим запосленима у овој здравственој установи они најнеопходнији у свакодневном раду.

„Ми се надамо да ћемо својом солидарношћу и донацијом помоћи Општој болници Панчево и да ћемо заштитним визирима максимално заштитити како здравствене раднике тако и пацијенте, а и све оне који долазе у било какав контакт са њима у овој ситуацији“, рекла је Мирјана Димитријевић.

Др Слободан Овука, директор Болнице захвалио се на донацијама додајући да Општа болница Панчево има довољно заштитне опреме, али с обзиром да је у питању потрошни материјал свака помоћ је увек добро дошла.

„Оваква врста поклона има своју духовну и дубљу вредност. То је знак да се неко ко је ван овог посла и ван медицинских установа у овим тешким данима сетио нас да ипак мисли на нашу безбедност, да нам поклоне визире, тако да се захваљујем „Колосеуму“ на пажњи и донацији визира који ће нам свакако требати у свакодневном раду са нашим пацијентима. Седам нових болесничких колица ће нам и те како значити и много олакшати посао“, закључио је др Слободан Овука.

Извор: http://pancevo.mojkraj.rs/