1 2 3 4 5

ВестиОсма панчевачка колопроктолошка радионица

Осма панчевачка колопроктолошка хируршка радионица ће се ове године одржати у четвртак 17. октобра, а редовни састанак хируршке секције СЛД следећег дана, у петак 18. октобра.

Жеља да будемо део глобалне хируршке заједнице и учимо од најбољих, окупља нас већ 16 година у Панчеву. Као и увек до сада, гости ће нам бити водећи светски експерти у овој области хирургије. Концепт радионице се не мења – усавршавање хируршке вештине и стицање нових знања.

Мањак искусних инструктора и опреме у лапароскопској колоректалној хирургији у Србији препознат је на петој радионици одржаној 2013. године. Тада нас је професор Амјад упознао са LapCo пројектом у Великој Британији. Потребу за сличним пројектом у нашој земљи смо промовисали и на наредне две радионице 2015. и 2017. године. Захваљујући ентузијазму, храбрости и одлучности групе млађих хирурга из Београда и Новог Сада који су препознали и прихватили ову идеју, Министарство здравља је 2018. године покренуло Национални тренинг програм лапароскопске колоректалне хирургије под вођством професора Амјада- LapSerb. Досадашји резултати и даљи планови биће једна од централних тема ове радионице.

Поред професора Амјада Парваиза, добро познатог хирурзима у Србији, са нама ће бити наши доказани пријатељи – проф. Alexei Karachun, проф.Nuno Figueiredo и проф. Mehmet Ayhan Kuzu, а по први пут у Србији је и Данило Мишковић из St. Mark’s Hospital у Лондону.

Подршка Министарства здравља и града Панчева омогућила нам је да у два дана објединимо нашу радионицу и редовни састанак ХС СЛД.

Извор:

Директор радионице, др Младен Јанић

http://krugzdravlja.org.rs/?page_id=547