1 2 3 4 5

ВестиСавремена операција на урологији

По први пут у панчевачкој Болници ове недеље урађена операција сужења мокраћног канала, савремениом методом, уз асистенцију специјалисте урогениталне хирургије, доктора Владимира Којовића. Захваљући оваквом начину оперисања пацијент је практично излечен и ослобођен непријатних тегоба.

Захваљући жељи уролога из Опште болнице да науче и примене нове начине оперисања у панчевачкој Болници по први пут је обављена хирушка интервенција сужења мокраћних канала када се од пацијента узима ткиво из уста и пресађује. Захваљући оваквој врсти операције пацијент је практично излечен.

„Ми до сада нисмо никада радили такве интервенције и захваљући нашем уваженом колеги доктору Владимиру Којовићу, који је дошао да нам помогне, да се овде уради први пут операција. Тако да се ја надам да ћемо и даље наставити ту сарадњу. Предност ове врсте операције што је могућност појаве рецидива значајно мањанего код операција мокраћних канала које смо ми радили овде ендоскопски”, изјавио је др Предраг Вујић, начелник Уролошког одељења Опште болнице.

Пацијент који је оперисан пре више година је претрпео повреду, због чега је годинама трпео невољно умокравање и инфекције. Захваљући новом хирушком захвату, решен је тегоба. Похваливши добру сарадњу са свим панчевачким уролозима и због жеље да примењују нове хирушке технике доктор Владимир Којовић, заједно са лекарима из Опште болнице обавио је операцију.

„Било је покушаја да се то сужење реши на неки други начин једини ефикасни начин лечења што смо урадили овде, а то је пресађивање слузнице из уста на мокраћне канале. Суштина је да се пацијенту понуди трајно решење које ће дефинитивно да га реши тог проблема, јер неко ко има сужење мокраћног канала је практично инвалид, не може нормално да мокри, има сталне инфекције, има често и камење, углавном су људи који одлазе на боловања, један јако нарушен комфор живота. Ово је метода која им пружа дефинитивно излечење и надам се да ће све више лекара да је примењују ”, рекао је др Владимир Којовић, специјалиста урогениталне хирургије.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 07. Јун 2017.