1 2 3 4 5

ВестиОРЛ одељење добило нову опрему за дијагностику

После 35 година ОРЛ одељење панчевачке Опште болнице добило је нов радни орл пулт, опремљен најсавременијим апаратима за дијагностичку процедуру. Средства за нову опрему обезбедио је Покрајински секретаријат за здравство, док је део опреме купила сама Болница. Вредност пулта за ОРЛ, који садржи столицу за пацијента, столицу за доктора, микроскоп и камеру за ендоскопију са софтвером и аудиометар је 5.315.000 + ПДВ (20%). Вредност тимпанометра (Madsen Zodiac QC) је 360.000 + ПДВ (20%), док је вредност клар-чеоног светла са лед диодама и пуњивим батеријама 122.600+ ПДВ (20%).

Нови радни пулт који поред тога што ће олакшати посао лекарима и сестрама омогућиће пацијентима пријатнији и детаљнији преглед. Пулт је опремљен апаратима за класичне прегледе, али и савременим оптичким инструментима захваљујући којима ће моћи да се отркију проблеми пацијената, истиче доктор Вељко Божић, начелник ОРЛ одељења панчевачке Болнице.

Нова опрема омогућиће лекарима лакше постављање дијагнозе и бржи долазак до резултата, док ће пацијентима омогућити пријатнији и стручнији преглед.

Поред нове опреме и стара ће наставити да се користи, истиче доктор Божић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:

РТВ Панчево. 10.09.2019.

Општа болница Панчево