1 2 3 4 5

ВестиНови вид операције колена у Општој болници Панчево

У Општој болници Панчево пре неколико година почеле су да се раде атроскопије колена, вид хирургије где се камером “улази” у колено и санирају повреде. Ове недеље по први пут на Одељењу ортопедије биће урађена такозвана замена предње укрштене везе колена.

Панчевачка болница је у ковид систему, али функционише “зелени” део где се примају пацијенти који долазе на амбулантне прегледе .Такође на Одељењу ортопедије са трауматологијом поред хитних операција, по први пут биће урађена реконструкција једног од два најбитнија лигамента у колену који стабилизују колено.

То су повреде које се најчешће јављају код спортиста, рекреативаца, младих људи, када долази до пуцања тог лигамента и последица је нестабилност колена која се једино решава оперативним путем.

„Ове године почињемо да радимо такозвану замену предње укрштене везе колена. Пре неколко година почели смо да радимо атроскопије колена хирургију где се камером улази у колено и решавају се проблеми повреда.Оно где смо сада направили следећи корак , радимо реконструкцију једног од два најбитнија лигамента у колену који стабилизују колено.То су повреде које се најчешће јављају код спортиста, рекреативаца, младих људи, када долази до пуцања тог лигамента и последица је нека нестабилност колена", изјавио је др Михаило Митровић начелник ортопедије.

Овакве пореде могу да се лече само оперативним путем уколко се то не уради на време,пацијенти имају хронични проблем до краја живота.

„Доћи ће нам колега из Београда и урадити две операције са нашим колегама др Грујичић и Ковијанић. Они се иначе баве хирургијом колена уназад три године, напредовали су и ово је значајан наредак у њиховм раду а пре свега је значајно за пацијенте", каже др Митровић.

Захваљући овим операцијама које ће се убудуће радити на Одељењу ортопедије пацијенти више неће бити упућивани у Београд и Нови Сад већ се повреде колена хирушки оперисати и збрињавити у панчевачкој болници.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 11.03.2021.