1 2 3 4 5

Вести



Породилиште у Панчеву добило вредан апарат

У породилишту Опште болнице у Панчеву годишње се роди око 1400 беба, а један апарат је од великог значаја за праћење стања новорођенчади. Пулсни оксиметар стигао је на гинеколошко-акушерско одељење захваљујући компанији Mozzart, која се труди да побољша услове рада здравственим радницима широм земље, а поготово онима који воде бригу о најмлађима.

Акценат је ове године био на подршци држави и здравственом систему у борби против корона вируса, али су настављене и редовне акције помоћи болницама. Апарат који је дониран панчевачком породилишту ће помоћи медицинском особљу да има бољи увид у стање беба по рођењу.

"Хвала компанији Mozzart на овој помоћи, пулсни оксиметар нам је неопходан за мерење нивоа кисеоника у крви код новорођенчади. У питању је неинвазивна метода, потпуно безболна, а на ефикасан начин показује тренутно стање новорођенчета и ниво кисеоника у артеријског крви", истакла је Маријана Босиок, главна сестра гинеколошко-акушерског одељења Опште болнице Панчево.
Mozzart ће наставити да подржава ову здравствену установу и донацијом манометара, намештаја за опремање просторија и телевизора.

И у времену епидемије, рађа се велики број беба, а у овом породилишту постоје одвојене сале за порођај ковид позитивних мајки и посебне собе за њихов опоравак. Једна породиља која је након компликација изазваних корона вирусом чак 30 дана провела на респиратору успешно се опоравила, а ових дана требало би да буде пуштена кући.

Компанија Mozzart континуирано донира средства и опрему дечјим болницама и породилиштима у Србији, у сарадњи са Министарством здравља, ФК Црвена звезда, КК Партзан, а партнер у прикупљању средстава ове године био је и CEBEF.

Извор: 013инфо
26.12.2020