1 2 3 4 5

ВестиПредседник Покрајинске владе обишао радове на реконструкцији болнице

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас интернистички блок Опште болнице Панчево, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара. Радови на реконструкцији су почели 17. октобра 2017. године.

Мировићу и његовим сарадницима домаћини су били директор болнице др Слободан Овука, градоначелник Панчева Саша Павлов, Бранко Маловић и Дарко Јовановић.

„С обзиром на то, да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме. Наш циљ је да у наредних 5 до 7 година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате који ће у сваком моменту бити доступни грађанима”, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Директор болнице др Слободан Овука нагласио је изузетно велики значај који реконструкција има и подсетио да се раније о њој само говорило а да се сада заиста ради.

„Радимо у отежаним околностима, али сви смо срећни јер ћемо коначно за неких 8 месеци добити услове достојне и пацијената и особља. У блоку који се ради остали су само пацијени на хемодијализи, јер их је много и нисмо имали могућности да их преселимо. Такође, направили смо и неке измене у раду како би болница несметано функционисала”, рекао је директор Опште болнице др Слободан Овука.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извори:

- 013 Инфо, 28.11.2017.

-РТВ Панчево, 28.11.2017.