1 2 3 4 5

ВестиНов скенер за Општу болницу Панчево, наставља се занављање медицинске опреме

После петнаест година у Општу болницу Панчево стигао је нови скенер најсавременије технологије чија цена је око 5оо хиљада евра. Инсталација овог апарата је у току јер је пре почетка рада неопходно да стигне дозвола за рад од Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења

„Инсталација новог скенера је у току, неопходно је припремити просторију и друге техничке припреме, струја и све оно што тражи произвођач. Цена новог апарата је око 5оо хиљада еура, сада морамо бити стрпљиви што је до болнице ми смо све урадили, пробни рад скенера требало би да буде крајем августа, провера зрачења, и коначна дозвола агенције", истакао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

Захваљући средствима која је обезбедило Министарство здравља и Покрајинска влада у Општу болницу Панчево ускоро стиже рендген апарат. Такође у Службу за Интернистичке болести стиже кардиолошки ултразвучни апарат.

Захваљући Покрајинској Влади и Уролошко одељење је добило значајну опрему.
„Сада смо добили цистолипотиптор, инструмент који разбија камен у бешици, раније смо пацијенте слали за Београд и ми смо већ јуче почели да примењујемо нову опрему. Зановили смо пуно додатне опреме као што су цистокопи који су нам неопходни свакодневно на Уролошком одељењу. Оптике које су јако скупе ми смо добили четири. Оно што је такође битно је пумпа, која има много фукнција омогућују сигурније и безбедније интервенције", каже др Слађана Ковачевић специјалиста урологије, начелник Уролошког одељења и Портпарол Опште болнице Панчево.

Захваљући новој опреми која ће се почетком јесени примењивати у пуном капацитету пацијенти у Јужнобанатском округу у Општој болници лечиће се уз помоћ најсавременије опреме која се примењује у свету.

Извор: РТВ Панчево
датум: 20.8.2022.