1 2 3 4 5

ВестиОД ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ПАНЧЕВАЧКОЈ БОЛНИЦИ ОКО 31 МИЛИОН ДИНАРА

У покрајинској Влади данас су додељени уговори вредни милијарду динара здравственим установама за финансирање и суфинансирање медицинске и немедицинске опреме, а панчевачкој болници додељено је око 31 милион динара.

Према речима директора Опште болнице Панчево, др Слободана Овуке, панчевачка болница ће бити у прилици да набави дигитални рендген апарат, респиратор, апарат за општу анестезију, стерилизатор и хируршки инструментаријум. Неке од ових ствари нису обновљене четрдесетак година.

Председник покрајинске Владе, Игор Мировић, изјавио је да је данашње уручење уговора круна двогодишњег рада ове владе, којој је, како је навео, један од приоритета улагање у област здравства. Подсетивши да су у току радови на реконструкцији Опште болнице у Панчеву, и у неколико клиника у оквиру Клиничког центра Војводине, председник Мировић је најавио да су у плану и радови на комплетном уређењу општих болница у Суботици, Сомбору и Сремској Митровици.

Мировић је најавио још интензивнија улагања у унапређење и ефикасност здравственог система у АП Војводини у наредним годинама, а кроз реконструкцију свих регионалних болница, унапређење примарне здравствене заштите и здравствених процедура.

Извор:

- 013 инфо, 22.06.2018.