1 2 3 4 5

ВестиРеконструкција Опште болнице Панчево до маја

Радови на реконструкцији интернистичког блока Опште болнице Панчево напредују пуном паром, а на градилишту које обухвата 8 хиљада квадрата, свакодневно ради од 50 до 70 радника. Требало би да буду завршени током маја, после чега ће болница бити другачије организована, а простор који буде ослобођен биће искоришћен за додатно унапређење рада.

Рушење интернистичког блока пре извесног времена је завршено. Радници "Модулора" у уиграним тимовима постављају преградне зидове, раде плафоне и подове и уређују купатила. Све планиране радове изводе унапред одређеном динамиком. За сада иде све по предвиђеном плану.

„Веома смо задовољни зато што ће бити много функционалније и много организованије. Добићемо и нов лифт, и простор ће бити много боље искоришћен. Биће много удобније и за пацијенте и за лекаре”, рекао је др Слободан Продановић, помоћник директора за интернистичке гране.

Рад успорава једино немогућност пресељења Одељења за дијализу, јер је прескупо.

„Оно што је фактор који нас омета у целој причи је Одељење дијализе, које успорава рад, зато што не може да се измести, односно, нема начина да изнесемо све те апарате и осмозу из зграде, а да то не кошта превише, да не ствара озбиљне проблеме нашим пацијентима”, додао је др Продановић.

Због свега овога, донета је одлука да Одељење дијализе остане на свом месту и док трају радови, а по њиховом завршетку биће премештено само на другу страну зграде, на истом спрату. Најозбиљнију реорганизацију, чини се, претрпеће приземље.

„Постићи ће се тако што се Пријемно-ургентна служба измешта у онај део болнице где је раније била дијагностика, и где је хол много већи и има много више простора. Улаз је са бочне стране и биће много лакши прилаз за хитне случајеве и санитете. Санитет ће улазити, оставити пацијента и продужавати у круг и враћати се назад. Значи, нема више оног пролажења кроз онај тунел и враћања назад у рикверц и губљења времена. Тиме којом брзином напредују радови, и колико сваки спрат, чини се, из дана у дан добија потпуно нови изглед, и ми смо били изненађени. Скоро и да смо заборавили шта се налазило на првом спрату болнице”, рекао је др Слободан Продановић.

По завршетку радова на првом спрату, и Одељење неурологије ће имати много више кревета.

„Тиме добијамо много, зато што ће Одељење неурологије бити исељено из зграде Инфективног одељења, где има свега 16 постеља, овде ће добити неких 40 кревета, а Грудно ће бити исељено из посебне зграде и овде ће имати много више простора, биће функционалније, и моћи ће да се уђе и са лежећим пацијентом, што тамо није било могуће на спрату због уских ходника и малих врата. Када сви радови буду завршени, и одељења размештена, зграда у којој се тренутно налази Грудно одељење остаће празна. То ће бити простор за Одељење онкологије, а због своје величине, у згради ће постојати и собе за дневну болницу, али и оне за палијативну негу болесника”, додао је др Продановић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 14.01.2018.