1 2 3 4 5

ВестиПацијенти хвале нов изглед панчевачке Болнице

Само речи хвале за нови изглед Болнице. Иако је највеће одељење отворено, има још доста посла. Неопходно је да се ураде путокази, али и време да пацијенти науче на нови распоред одељења у болници.

„Стварно изванредно изгледа, екстра је, нема за сад смерница, али и овако је супер. Био је ред коначно, јер оно је био хорор", казао је један од пацијената.

Хитни случајеви, односно пацијенти који морају одмах бити прегелдани, упућују се у Ургентно пријемну службу која је потпуно реновирана и премештена на улаз из Пастерове улице, односно Народне баште.

„Тренутно се налазимо у главној сали Пријемне амбуланте где се обрађују хирушки пацијенти и одељак за реанимацију оних најугрозенијих пацијента.Овде имамо Интернистичку ординацију, салу за опсервацију, у овом блоку је предвиђено да буду највиталније угрожени пацијенти. У другом делу приземља имамо дијагностику где су дијабетолошке амбуланте, колоноскопија, скенер и рендген служба", рекао је директор др Слободан Овука, обилазећи Општу болницу.

На првом спрату Интернистичког блока где је некада био Завод за јавно здравље налази се грудно и неуролошко одељење који су ранијих деценија радили у мозда најлошијим условима. То је једно савремено неуролошко одељење, где смо планирали и отварање једнице за мождани удар. Свака соба опремљена је болничким сетом и свака та соба може да буде једна полуинтезивна нега. Неурологија сигурно, а и грудно, знају Панчевци како је то изгледало и та смо одељења затворили и прешли смо на први спрат.

У сутерену где је физикална медицина потпуно је реконструисан и урађен нов базен који годинама није радио. На другом спарту где је и била, налази се коронарна јединица, само са друге стране где је било одељење хемодијализе, док је сада хемодијализа на страни где је била коронарана јединица.

„Коронарну јединицу имамо најсавременију у земљи, тако да је у рангу једне Европске клинике са свим могућим апаратима и ту смо у поступку куповине нових кревета и то ће бити окончано за неких два месеца када буде завршен поступак јавне набавке.Трећи и четврти спарт Интерног одељења које укључује све своје одсеке: ендокринологија, кардиологија, гастро, нефрологија. Онколошки пацијенти ће бити у склопу Интерног одељења, ту смо одвојили једну собу, јер се онколошки пацијенти збрињавају на свим одељењима", казао је др Овука .

Треба напоненути да је улаз у болницу остао исти, само Хитни случајеви улазе из Пастерове улице односно са стране где је Народна башта.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: еПанчево, 22.5.2019.