1 2 3 4 5

ВестиОпшта болница Панчевo добила је нови видео гастроскоп

Општа болница у Панчеву добила је на поклон, од Комерцијалне банке, видео гастроскоп који ће омогућити правовремену дијагнозу и наставак лечења пацијената из Јужног Баната.
Нови апарат ће побољшати третман пацијената и унапредити дијагностику, што ће омогућити смањење смртности од карцинома горњег дигестивног тракта и побољшати квалитет живота грађана Јужног Баната.

Донацију вредну више од два милиона динара свечано је директору болнице др Слободану Овуки уручио председник извршног одбора Комерцијалне банке др Владимир Медан.
„Комерцијална банка део онога што заради и оствари за своје клијенте подели са онима којима је то најпотребније, јер како je Фром рекао да није богат ко богатство има него ко богатство дели, рекао је Медан и додао да Комерцијална банка има традицију донирања за друштвено корисне делатности, а здравље и лечење су највреднији", указао је председник извршног одбора Комерцијалне банке др Владимир Медан.
Он је подсетио да здрав човек има много жеља а болестан само једну и нагласио да је апарат који се донира нешто што је потребно становницима Панчева.

„Омогућиће да се на време постави квалитетна дијагноза, а квалитетна и правовремена дијагноза значи спасавање великог броја живота", рекао председник извршног одбора Комерцијалне банке др Владимир Медан и изразио задовољство што је традиција донирања сада лоцирана у Панчеву.
Др Владимир Медан нагласио је да ће Комерцијална банка и у наредном периоду наставити да донира и подржава посебно здравствене установе које обезбеђују квалитетнији и сигурнији живот.

Захваљујући се на донацији Комерцијалној банци директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука објаснио је да недостатак гастроскопа био хронична бољка болнице већ годинама.
„Имамо један који је стално поправљан, а гастроскопија представља златни стандард за обољења једњака и желуца, а ова донација је на неки начин и поклон за усељење у ово наше ново Интерно одељење, рекао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево, и додао да уз нову опрему постоји могућности већег обухвата пацијената, квалитетније успостављање дијагнозе и правовремено лечење.

Др Слободан Овука је истакао да је добијање новог гастроскопа услуга за пацијенте из већег дела Јужног Баната који се свакодневно обраћају за помоћ Општој болници у Панчеву.
„У име колектива болнице могу да обећам да ће апарат бити максимално искоришћен и да ћемо се понашати у складу са домаћинством и обавезом која је преузета примањем вредног поклона рекао је он и напоменуо да ће апарат бити доступан свакодневно."

Како је речено, кроз кабинет за гастроскопију прође некада и 15 пацијената дневно, односно годишње буде и до 2.000 гастроскопија, а сада ће упоредо радити оба апарата, па ће прегледи бити обављани без паузе за стерилизацију комплета.
Најављено је да ће Општа болница Панчево наставити са набављањем најсавременије опреме уз подршку Секретаријата за здравство Војводине, па се очекује да до почетка септембра стигну најсавременији лапароскопски стуб, два апарата за анестезију, апарат за лабораторијску дијагностику и хируршки инструментаријум.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: pancevo.mojkraj.rs, 1. август 2019.