1 2 3 4 5

ВестиСвечано за Национални дан добровољних давалаца крви

Национални дан добровољних давалаца крви обележава се 11. маја. Град Панчево, Црвени крст и Служба за трансфузију крви уручиће признања појединцима и колективима који су у 2016. години показали највише хуманости, на Дан добровољних давалаца од 17 часова у дворани Културног центра.

Панчевци су своју хуманост показали у 2016. године тиме што су резерве крви у свим здравственим институцијама увек биле стабилне, каже докторка Радмила Раилић Ристовска из Службе за трансфузију крви. Град Панчево, Црвни крст и Служба за трансфузију крви уручивањем признања желе да захвале и истакну херојско дело давања крви свима који су у протеклој години спасили животе нашим суграђанима.

Национални дан добровољних давалаца крви обележава се с циљем да се подигне пажњу јавности о потребама које живот значе, као и да захвали свим добровољним даваоцима крви који несебично учествују у акцијама давања крви. Само за једну операцију на отвореном срцу потребно је чак осам давалаца крви, па је на сваких 100 секунди потребан један давалац.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ Панчево 10. 5. 2017.