1 2 3 4 5

ВестиНаставља се вакцинација у Општој болници Панчево

Прошле недеље отворен je нов пункт за вакцинацију становништа на Одељењу за ухо, грло, нос Опште болнице Панчево. За четири дана вакцинисало се преко 700 суграђана различитим вакцинама против ковид-19 вируса. Следеће недеље наставља се реавкцинација здравствених радника који раде у панчевачкој болници.

Захваљући пункту који од прошле недеље отворен за вакцинацију становништва на ОРЛ одељењу убрзана је вакцинација суграђана. Одзив је добар и није било нежељених дејстава после вакцинације.

"Одзив је добар, свакодневно смо у контакту са Домом здравља, и Заводом за jавно здравље и заједно се организујемо са четири лекара и техничара око вакцинације грађанства. Четвртак, петак, субота и недеља било је око 700 суграђана је вакцинисано, али је око шездесетак враћено због одређених здравствених проблема", изјавила је др Слађана Ковачевић, специјалиста уролог и ПР Опште болнице Панчево

Важно је да суграђани који се вакциишу пре примања вакцине искрено одговарају на питања лекара о својим хроничним болестима или тегобама и буду сигурни да смеју да приме вакцину.

"Важно је да буду искрени, јер је то њима у интересу да не би дошло до неких компликација. Они који користе терапију са кортикостеродима, на антикоагулантној терапија, неко ко је на хемотерапији то су неке болести. Раде четири лекара и техничара и два лекара убацујемо по потреби како би се избегле гужве", додаје др Слађана Ковачевић, специјалиста уролог и ПР Опште болнице Панчево

Вакцинација и ревакцинација се наставља поред пункта на ОРЛ одељењу у Превентивном центру Дома здравља, МЗ Тесла амбуланти Доњи град и апотеци Хигија преко пута Превентивног центра.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 25. фебруар 2021.