1 2 3 4 5

ВестиСледећа акција давања крви у Долову и Глогоњу

После неколико недеља, када су залихе крви у Служби за трансфузију крви Опште болнице биле испод сваког минимума, захваљујући хуманим људима који су дали крв, превазиђене су велике несташице током августа. У панчевачкој болници није било одлагања операција јер су из Службе за трансфузију организовали многобројне акције прикупљања крви и даваоци су сами долазили.

„Сада смо у мирнијој фази, залихе крви су стабилне. Заступљене су све крвне групе, осим оне једне која је на нивоу целог региона, и то је А позитивна крвна група. На невољу, то се сезонски дешава и није неуобичајено да се деси дефицит у одређеном временском периоду. Мислим да ми сада улазимо у један мирнији период, ђаци ускоро крећу у школу, пролази време годишњих одмора и надам се да ћемо имати боље резерве. Код нас нису отказиване операције нити редовно лечење”, казала је др Јелена Пешић, начелница Службе за трансфузију крви.

У Служби за трансфузију крви спроводе редовне акције прикупљања крви. За среду је планирано да запослени у Телекому и пошти дају крв. За наредну недељу планиране су акције за житеље Глогања и Долова.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 23. 08. 2017. год.