1 2 3 4 5

ВестиУ Панчеву највећа инвестиција у здравству Војводине

Реконструкција интерног одељења панчевачке болнице, највећа је инвестиција у здравству Војводине у последњих годину дана, и друга у Србији након Клиничког центра у Нишу. За њу је из покрајинског буџета опредељено 550 милиона динара.

После вишедеценијског чекања и лечења у условима недостојним човека, пацијенти ће добити модеран објекат на 6 етажа и много боље услове за лечење.

За непуних шест месеци колико траје реконструкција зграде интерног одељења на површини од скоро 10 хиљада метара квадратних, много тога је урађено. Порушени су сви преградни зидови и изграђени нови, промењена комплетна инсталација, постављена термо и звучна изолација, столарија, а гради се ново степениште и лифт.

Предстоји још доста посла и радови ће трајати нешто дуже од планираног рока који је био 8 месеци.

„У питању су два разлога. Један је организација рада Хемодијализе. Наша служба је највећа у региону са више од 150 пацијената, а други разлог је тај што нисмо имали обезбеђену финансијску конструкцију за набавку болничких сетова неопходних за нормално функционисање. На последњој седници Покрајинске владе ребалансом је одређено још 50 милиона за набавку тих сетова и данас већ крећемо у јавну набавку”, рекао је доктор Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

Одлучено је да одељење дијализе ипак остане на другом спрату док трају радови јер би у противном само ноћу био организован одлазак пацијената на дијализу у Вршац и Зрењанин што би за њих био изузетан напор.

Док трају радови, лежећи пацијенти смештени су углавном на одељења хирургије, гинекологије, урологије, због чега читава болница ради смањеним капацитетом. Отворен је и већи број дневних болница, скраћује се број дана хоспитализације, лакши случајеви се мање примају. Пацијенти имају разумевања, јер ће коначно добити уређено Интерно одељење.

Било је понижавајуће у каквим се условима радило последњих 20 година тврди и начелница Интерног одељења др Радмила Јефтовић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:

http://epancevo.rs/index.php/vesti/item/8478-u-pancevu-najveca-investicija-u-zdravstvu-vojvodine-video