1 2 3 4 5

ВестиНовембарска награда Општој болници Панчево за изузетан допринос здравственој заштити

Општа болница Панчево овогодишњи је добитник престижне новембарске награде Града Панчева, за изузетан успех у области здравствене заштите. Због епидемиолошке ситуације ове године није организована свечана седница већ је у холу Градске управе заменица градоначелника, Драгана Купрешанин уручила награду која припада свим запосленима у Општој болници а коју је примио директор ове установе доктор Слободан Овука.

Жири за Новембарску награду града Панчева је донео једногласну одлуку да се Новембарска награда за 2020. годину додели Општој болници Панчево, за изузетан успех у области здравствене заштите. Новембарска награда Општој болници није додељена свечаној седници Скупштине поводом Дана града Панчева, 8. новембра како се традиционално сваке године уручује добитницима због актуелене ситуације са ковидом 19 већ у Градској управи.

„Општа болница Панчево је у априлу постала ковид болница у којој су лечени заражени вирусом корона. Захваљући доктору Слободану Овуки, лекарима осталим здравственим радницима и свим запосленим здравственим радницима.Захваљући доброј организацији, њиховом труду сви становници Јужног Баната имали су квалитетну здравствену услугу.Град Панчево и ове године додељује награду града Панчева али као одговорна локална самоуправа , прилагодили препорукама и мерама у циљу ширења корона вируса.Сви смо сведоци да су здравствени радници хероји нашег доба и зато верујемо да новембарска награда иде у најбоље могуће руке", изјавила је Драгана Купрешанин.

Запослени у панчевачкој болници заслужено су понели новембарску награду града Панчева захваљући својом пожврвоаношћу стручношћу и спашавању људских живота.

„Оно што је мени жао што не можемо да доведемо свих 1200 запослених да узму награду која је највише призњање у Локалној самоуправи. Свакако представља сатисфакцију за све непреспаване дане и ноћи и преко 800 људи лечени у нашој болницииз читаве Србије. И данас имамо 100 пацијента који су оболели од ове опаке болести. Имали смо дивних примера жртвовања свих запослених од спремачица до доктора специјалиста .Имали смо ситуације да су делили своје оброке у току ноћи када нисмо могли да планирамо прилив пацијента у априлу када смо у два дана примили 200 људи буквално од Препоља до Суботице.Наша се болница показала као један бедем ,стуб здравственог система Србије од тога смо добили признање од председника Србије, министра здравља, колега из Београда, фактички смо ускочили у београдски систем болница а то смо и данас", изјавио је др Слободан Овука.

Ове године за награду града Панчева, било је предложено 16 кандидата у различитим областима, али није било дилеме да Општа болница заслужује да буде овогодишњи лауреат.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:РТВ Панчево,09.11.2020. године