1 2 3 4 5

ВестиКорона нам није одузела хуманост: Гест панчевачког физиотерапеута одушевио Србију

Кристијан Малечкар, по занимању виши физиотерапеут, решио је да сваке недеље бесплатно масира запослене у ковид-болницама.

Већ девет месеци лекари и медицинско особље имају тежак и одговоран посао у борби против коронавируса. Иако се чини да не постоји начин да им се довољно одужимо један млади дечко из Панчева решио је да то учини на начин који најбоље зна - масажом.

"Нисам очекивао да ће ми се толики број људи јавити за масажу, али и да пружи подршку. Искрено, мислио сам да ће ми лајковати пар људи, да ће се јавити њих пар из болнице и то је то. Хтео сам прво да радим 3-4 масаже недељно, али сад када сам видео колико се људи јавило радим сваки дан по једну", каже овај Панчевац за Б92.нет.

"Од четвртка сам почео, сутра имам три масаже. Већ имам резервирасних термина и из Земуна и Београда, а сви који дођу на масажу буду одушевљени стога је ми мени пуно срце. Нисам могао да замислим да ће им толико значити, не сама масажа, већ тај мој знак пажње", објаснио je.

Кристијан не само да тренутно кроз масаже помаже лекарима и медицинском особљу, већ је и сам био у ковид зеленој зони, а како нам је објаснио "тамо није било лако".

"Као виши физиотерапеут, пошто је рехабилитација затворена, био сам ангажован на контролном пункту на улазу у болницу где сам мерио температуру и водио евиденцију. Видео сам колико је тешко са визиром, маском и рукавицама по цео дан, па сам помислио како је тек колегама у скафандерима у црвеној зони, и дошао на идеју да им некако искажем захвалност и подршку", каже.

Како истиче, у међувремену, јавила му се и једна девојка која је понудила помоћ са масажама, а да се добро увек добрим враћа доказало се и кроз поклон који је добио у виду уља за масажу, али и бесплатног викенда на Златибору за две особе.

Извор:https://www.b92.net/zivot/vesti.php?dd=09&mm=12&nav_id=1777845&yyyy=2020&fbclid=IwAR2zV_yUnQ0r1l-8-ovy4in-tRrAGkVsIeL7edwDWKA-5dJLAKMuxeG6VF0