1 2 3 4 5

ВестиСмањена листа чекања за операцију катаракте

Први пут после дугог низа година на Очном одељењу Опште болнице Панчево на операцију катаракте пацијенти чекају нешто више од месец дана. Тренутно на листи чекања за операцију катаракте чека само 180 пацијената који би требало да буду оперисани до краја године.

Само пре три године на операцију катаракте у Очној болници чекало је 1800 пацијената који су тек после неколико година успелевали да буду оперисани. Сада је ситуација сасвим другачија, чека само 180 пацијената који ће свој проблем решити до краја године.

Наченик Очног одељења Опште болнице Панчево, доктор Драган Станковић, истиче да Очна болница у Панчеву може заиста да се похвали да пацијенти после прегледа код офталмолога за месец дана могу и да реше проблем катаракте. Захваљујћи ангажовању менаџмента Опште болнице, офталмолозима и редовном снабдевању сочивима, која су неопходна за ову операцију, листе чекања скоро да и нема.

Нажалост код све млађих особа јавља се катарката односно замућење природног сочива у оку, што за последицу има слабљење вида. Почевши од почетног замућења, постепено полако долази и до „привременог слепила“ у најкаснијој фази болести. Зато је важно на време се јавити лекару и операцију урадити што пре. Сада се то на Очном одељењу ради без чекања за најкасније месец дана од прегледа код лекара.

Прилог можете погледати ОВДЕ

РТВ Панчево, 29.11.2019.