1 2 3 4 5

ВестиЛекари и медицинско особље ковид болнице апелују на грађане да током празника остану код куће

Општа болница у Панчеву постала је почетком априла ковид болница у којој се лече пацијенти заражени COVID-19 вирусом. У ковид болници у Панчеву лече се пацијенти који, са лакшим симптомима, долазе из целе Србије.

Лекари и медицинско особље који ће у ковид болници радити и за Ускршње празнике апелују на грађане да остану код својих кућа, како би олакшали рад онима који морају да раде и како би могли да пруже што адекватнију здравствену негу онима која је она неопходна.

Један од чланова тима здравствених радника који се бави лечењем пацијената у ковид болници је и лекар хируршког одељења Опште болнице у Панчеву др Слободан Перић.

„Пацијенти инфицирани COVID-19 вирусном инфлуенцом болују од тешке форме пнеумоније, односно запаљења плућа. Такви пацијенти изискују екстреман напор здравственог особља, као и свих пратећих и логистичких служби које такву болницу опслужују“, објаснио је др Перић.

Чланица тима је и Дијана Кондић, медицинска сестра која са својим колегиницама и колегама брине о пацијентима смештеним у ковид болници у Панчеву.

„С обзиром да су овде смештени пацијенти из унутрашњости, ми бринемо о њима исто као да су наши грађани Панчева. Поручујемо њиховим породицама да не брину“, каже Дијана Кондић, медицинска сестра.

Тијана Стојшић је медицинска сестра у пријемном одељењу ковид болнице. Она апелује на грађане да се придржавају препорука надлежних.

„За Ускрс нећу бити са својом породицом и са својим дететом. Радићу са COVID-19 оболелим пацијентима. Ви имате привилегију да будете код куће са својим породицама. Ми немамо. Ми ћемо радити због вас, али вас молим да ви останете код куће због нас“, каже Тијана Стојшић, медицинска сестра.

Ковид болница у реновираном интернистичком блоку Опште болнице може да прими 200 пацијената, а о њима брину 40 лекара и 60 медицинских сестара. Најизложенији су инфектолози, анестезиолози и пулмолози. У тим су укључени и лекари на специјализацији и сви остали по потреби. Општа болница у Панчеву има довољно заштитне опреме, особље је обучено да је облачи и свлачи, а у прилог томе говори и чињеница да ниједан запослени није заражен новим вирусом корона на радном месту.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: Локалне вести, 17.04.2020.

Новинарка: Виолета Јованов Пештанац