1 2 3 4 5

ВестиКовид 19 - непредвидив вирус

У панчевачкој болници на ковид одељењима тренутно се лече 234 особе. Из Јужног Баната их је 98, од тога 70 из Панчева, из Београда 125 и из других места њих 11. Слободно је још 16 постеља. Начелник Интензивне неге Опште болнице Панчево, др Милорад Божић, каже да код њих из дана у дан долазе тешки случајеви.

„Иако је вирус присутан целе ове године, изненађује нас брзина напредовања болести, али и то што и даље имамо тешке пацијенте оболеле од вируса корона. Сада имамо и читаве породице које су оболеле од вируса корона. И даље нам је нејасно како је могуће да још увек има грађана који не верују у постојање вируса и у постојање овако тешких облика", рекао је др Божић.

Он је указао да са каквом год клиничком сликом да дођу пацијенти, болест у дан, два може толико узнапредовати да врло брзо дођу до интензивне неге у врло тешком стању, и да на жалост, то виђају свакодневно.

Др Божић саветује грађане да пре свега сачувају себе.

„Чувајући себе сачуваћете своју околину и своје најближе, а услов за то је поштовање мера – ношење маски, прање руку и избегавање непотребних контаката", рекао је др Божић.

Извор: http://pancevo.mojkraj.rs/vesti/zdravlje/item/11360-u-opstoj-bolnici-na-lecenju-234-pacijenta-slobodno-jos-samo-16-postelja?fbclid=IwAR0CxBpyxbeE5bqzJfIju1yVGNvFQvhAMjtAsFv2GgOLyRgqcPzb4stN9Mg

16.11.2020.