1 2 3 4 5

ВестиИнтерно одељење Опште болнице Панчево у фази завршетка радова

Доктор Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево каже да ће први пацијенти ући на ново Интерно одељење почетком децембра. Радови на трећем и четвртом спрату су скоро потпуно готови. Проблем је стварао други спрат због Одељења хемодијализе где пацијенти долазе и поред радова. Када се измести хемодијализа, што је планирано за наредних десетак дана почеће радови и на другом спрату.

„Интерно одељење Опште болнице Панчево је у фази завршетка радова. Радови на другом спрату су мало каснили јер није могло да се измести Одељење хемодијализе, које ради пуним капацитетом и поред тога што је овај део Болнице затворен. Интерно одељење добило је и нови лифт за пацијенте“, каже др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

По измештању Одељења хемодијазлизе, почеће радови на другом спрату, замена столарије и постављање преградних зидова. Ради се и на новом систему грејања.

Поред нових апарата за хемодијализу, обезбеђен је и нови рендген, нов апарат за анестезију, ортопедска машина, као и нови хируршки инструменти. Према речима др Овуке, радови ће укупно изаћи нешто мање од 5 милиона евра, колико је и планирано.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево,15.10.2018.