1 2 3 4 5

ВестиЕстетске операције ушију и носа у Општој болници Панчево

Уз упут за болничко лечење, на ОРЛ одељењу Опште болнице раде се естетске операције ушију и носа. Током јануара урађено је осам корективних операција ушију и неколико операција носа.

На Одељењу за ухо, грло и нос Опште болнице раде се и корективне операције клемпавих ушију и корекције носа. Лекари препоручују да се клемпаве уши оперишу пре поласка у школу јер су деца често изложена исмејавању, што може оставити трауму на њихов даљи развој. За разлику од естетских хирурга, лекари у панчевачкој Болници једном операцијом, поред естетске корекције, ураде и функционалну.

„Од естетских операција ми радимо операције ушију и промене на носној пирамиди. Корекције на носу могу бити због последице неке трауме, могу бити урођене аномалије или последица неке болести. Пацијент дође на преглед, ми процењујемо да ли је то за интервенцију. Став је неких оториноларинголога у свету да се уши оперишу пре поласка у школу како дете не би доживело неку трауму и вукло је кроз цели живот. Ми предложимо родитељима да се оперише. У јануару смо имали осморо деце која су оперисали уши, а 3-5 естетских операција носа. За разлику од пластичних хирурга, радимо и функционалну операцију уз естетску. Ако вама прави проблем и функционалност и лоше дисање на нос може изазвати сметње срчане, плућа и других органа а имате леп нос”, рекао је др Вељко Божић, начелник ОРЛ одељења.

„Хируршке интервенције ушију и носа спадају у сложене јер се никада не зна како ће одреоговати ткиво, али захваљујући веком броју оваквих инетрвенција и искуству није било компликација и нежељених реакција после операција”, додаје доктор Божић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 21.02.2018.