1 2 3 4 5

ВестиЕндоуролошки стуб стиже у Болницу – хируршке интервенције безбедније и брже

Последњих година на Уролошком одељењу Опште болнице Панчево повећан је број операција. На овом одељењу обави се око 700 различтих хируршких захвата. Захваљујући новом ендоуролошком стубу који стиже у панчевачку Болницу, број операција ће бити увећан и обављаће се на лакши начин и безбедније по пацијенте.

Последњих година дуплиран је број операција на Уролошком одељењу Опште болнице зaхваљујући новим апаратима који су пристизали на ово одељење, међу којима је био најзначајнији ултразвук. Ускоро стиже и нови стуб.

„Ми смо значајно повећали број операција захваљујући апаратима који су и раније набављани. Дошли смо на 700 операција, а раније је било 350 јер нисмо имали адекватну дијагностику. Захваљујући томе расту и амбицији, имамо млад кадар и желимо што више и боље. Добићемо нов апарат, заједно с гинеколозима, ендоуролошки стуб. Такође, добићемо реноскоп, који ће служити за разбијање камена у бубрегу и бешици. Затим, ресетоскоп апарат, који ћемо користи заједно с гинеколозима”, каже др Предраг Вујић, начелник Уролошког одељења Опште болнице.

Што се тиче уролошких операција, чак 80 посто се ради ендоскопским захватима, односно у шупљине бешике и мокраћних канала улази се инструментима и на лакши начин решавају тумори бешике и простате. Захваљујући новом ендоуролошком стубу који стиже у панчевачку болницу, операције ће се обављати лакше, безбедније по пацијенте.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 23. април 2019.