1 2 3 4 5

ВестиБолница и Дом здравља превентивним прегледима обележили Дан сестринства

У Панчеву је обележен Међународни дан медицинских сестара, а тим поводом су организовани превентивни прегледи за све суграђане, као и промоција њихове професије испред Градске управе. Медицинске сестре су подсетиле колико је значајна њихова улога у здравственом систему.

Међународни дан сестринства, 12. мај слави се у част Флоренс Најтингел, прве медицинске сестре која је основала школу за медицинске сестре. Проблем са којим се суочавају ове здравствене раднице је да их је из године у годину све мање.

Према речима Драгане Крстевске, главне сестре у Општој болници Панчево, медицинске сестре су најбитнија карика у здравственом систему и оне чине највећи број здравствених радника. Такође њихов рад није довољно цењен, а доста је тешко обављати посао медицинске сестре.

Мирјана Мраовић, виша медицинска сестра у пензији дошла је да подржи своје колегинице и да и присетила се дана док је радила у болници. Каже да када би могла поново да бира свој позив, поново би радила исто.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево, рекао је да је улога медицинских сетара од кључног значаја и представља спону између пацијента и лекара.

Др Овука је казао да је у Болници и Дому здравља едукован кадар и да су установе које се могу похвалити односом према пацијентима. Директор Опште болнице је овом приликом честитао Дан медицинских сестара који је посвећен Светом Василију Острошком.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 12. 5. 2017. год.