1 2 3 4 5

ВестиДонација немачке хуманитарне организације „Biker-Brummi-Hilfe“ граду Панчеву

У Панчево је стигао велики конвој 24 камиона-шлепера хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, материјала и помагала, коју донира немачка хуманитарна организација бајкера „Biker-Brummi-Hilfe“ („BBH“), која ове године вози своју 18. хуманитарну туру.

Конвој је стигао у Србију из Румуније, доставио помоћ Краљеву, а 5. јуна су стигли у Панчево. У Луци Дунав дочекала их је Сузана Јовановић, чланица Градског већа задужена за рад, запошљавање и социјална питања.

Хуманитарна помоћ намењена је Општој болници Панчево, Дому здравља, Дому за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ и „Дому срце у Јабуци“. Састоји се од великог броја болничких кревета (око 40), 4 операциона стола, столова за патологију, инвалидских колица, болничких носила, индустријских сушилица, различитих медицинских инструмената, стерилизатора, ултра-звучних уређаја, столова за превијање, медицинског потрошног материјала, душека, радне одеће, постељине, као и канцеларијског намештаја, школског намештаја и прибора, половне одеће, одеће за децу и бебе и играчака.

Ова организација позната је по томе што већ 17 година има донаторске акције, тако што прикупља током године потребну опрему, половну, исправну, са малим степеном коришћености, а затим је сервисира и припрема за даљу употребу, средствима које добија из европских фондова. То чине сваке године за по два града у две државе, а ове године су то Србија и Румунија.

Конвој прати и око 100 мотоциклиста из Швајцарске, Немачке, Румуније, Хрватске, Македоније и Србије.

Допремање хуманитарне помоћи и дочек конвоја који се састоји од 24 камиона-шлепера, који је под пратњом стигао око 13 часова у Панчево, у Луку Дунав, организовано је у сарадњи немачког удружења „BBH“ и панчевачког мото клуба „Sirius“, а помогле су компаније које су гратис обавиле шпедитерске, увозничке и услуге складиштења – „Банат превоз“, „Medisana“ и „Лука Дунав“.

Извор:
- epancevo.rs
6. јун 2019.