1 2 3 4 5

ВестиКовид одељењу Опште болнице Панчево на поклон хируршке маске и постељина

Општој болници у Панчеву компанија „Еко унија СН“ из Београда донирала је пакете хуманитарне помоћи која ће олакшати посао медицинским радницима лекарима, медицинским сестрама техничарима као и боравак пацијентима. У пакетима је 1.000 заштитних маски и 100 постељина.
Донацију је уручио Александар Миловић, власник и директор предузећа „Еко унија СН".

„Еко унија“ као друштвено одговорна значи компанија одлучила је да донира у домену својих могућности болницу у Панчеву. „Поклонили смо им 1.000 хируршких маски и 100 комплета постељине. Између осталог ту смо јер дајемо подршку нашим здравственим радницима, али и исказујемо захвалност што се брину о нашим суграђанима у овим тешким временима", изјавио је Александар Миловић.

Примопредаји донације у Панчеву присуствовали су командант градског Штаба за ванредне ситуације Саша Павлов, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Александар Стевановић и директор Опште болнице у Панчеву, др Слободан Овука.
Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево захвалио се на донацији истичући да здравственим радницима највише значи то што и други примећују њихово свакодневно залагање и дају им подршку да истрају у борби против вируса корона.

„Иако Општа болница Панчево има довољно опреме, довољно постељине, нама свакако значи и ова помоћ. Као један гест добре воље, добре намере, ова донација пружа здравственим радницима сатисфакцију да неко мисли на нас. Свакако ће ових 100 комплета постељине наћи своје место у употреби у ковид болници. Ових 1.000 маски, којих и иначе имамо довољно, свакако да нам није вишак, јер много особља имамо које ради и улази у Болницу. Чувамо особље, узимају комплетну заштитну опрему, тако да ће и ових 1.000 маски које смо добили наћи своју употребу у свакодневном раду", изјавио је др Слободан Овука.

Градоначелник Панчева Саша Павлов похвалио је привреднике који у тешким условма пословања ипак помажу и заједницу.
„Доста се привредника јавља и Кризном штабу и мени лично и нашим директорима у јавно-комуналном сектору у жељи да на неки начин помогну грађанима. И ми покушавамо ту помоћ да усмеримо на оно што је најнеопходније и коме је најпотребнија, али у сваком случају веома смо захвални сваком од њих", рекао је Саша Павлов.

У ковид болници Панчево смештено је око 170 пацијената, од којих је један на респиратору.
„Еко унија" је већ донирала пакете помоћи болницама у Пожаревцу, Новом Саду, Косовској Митровици, Земуну, „Др Драгиша Мишовић” и Бежанијска коса у Београду и Дому здравља на Врачару, као и другим здравственим установама, а акција ће бити настављена и у другим општинама и градовима. До сада је ово предузеће поклонило око 12.000 заштитних маски и 1.600 комплета постељина.

Поред организација и привредника који помажу нашу здравствену установу, Општа болница Панчево остаје захвална на свим донацијама које су грађани нашег града пружили. Унапред се извињавамо уколико неко од њих остане изостављен потрудићемо се да их споменемо и у наредним објавама. Такође захваљујемо се и онима који настављају да нам шаљу помоћ. Трговинска радња Тара, власник Биљана Сучић, донирала 5000 маски. Удружење добрих људи „Огњиште", „SWATIM", Алфа Парфимерија, „Оливера",Ред витезова Темплара „OSMTH", „Velexfarm" , „EKOUNIJA SN" Јована Филијовић, Станојевић Оливера, Слађа Потић, Снежана Сучевић, Драгана Каначки Шормаз, Радованчев Лидија и још многи други.

Извор: Панчево.мој.крај
15.4.2020