1 2 3 4 5

ВестиЂаци Медицинске школе у акцији давања крви

Више од 70 ученика Медицинске школе дало је крв. Медицинска школа два пута годишње организује акцију добровољног давања крви у којој учествује велики број ученика. Акција је одржана у Заводу за трансфузију крви.

„Пошто су у питању будући здравствени радници, од њих се и очекује да својим хуманим гестом дају пример другима. Професори едукују ђаке о значају добровољног давања крви и припремају их на то шта могу да очекују. Први пут имају доста питања, али др Рада објасни све, а и колегиница и ја их припремимо . Ту се сви опусте, а и људи који раде овде су сјајни. Што се тиче хуманости, важно је да ми као здравствени радници покажемо својим примером да то тако треба. Ако нема нас који дајемо крв, не знам на кога бисмо се ослонили”, каже Снежана Михајловић, професорка здравствене неге у Медицинској школи.

У претходном периоду, акције добровољног давања крви биле су организоване и у осталим средњим школама. Одзив је увек добар, у просеку више од 40 ученика учествује у акцијама, каже др Радмила Раилић Ристовски из Завода за трансфузију крви.

„Залихе су тренутно добре, има свих осим А негативне, зато што има неколико пацијената који се лече у болници, па троше ову крвну групу”, каже др Радмила Раилић Ристовски из Завода за трансфузију крви.

Пред нама је период када због празника опада број добровољних давалаца крви. Али у Заводу у Панчеву кажу да су спремни и за тај период. Следеће акције планиране су за 20. новембар у АТП-у, 22. крв ће моћи да дају запослени у телекому и ППТ-у, а 23. новембра ученици Електротехничке школе.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 16.11.2017.