1 2 3 4 5

ВестиДијабетолошка амбуланта премештена у Специјалистички центар

Због реконструкције интернистичког блока Опште болнице Панчево, једна ОРЛ амбуланта уступљена је пацијентима који се лече од дијабета. Иако раде у скученом простору, лекари специјалисти примају исти број пацијената, а и број операција остао је исти на ОРЛ одељењу.

„Мислим да је крајње време било да се нешто предузме са интернистичким блоком. Када је таква ситуација, сви морају поднети неки терет. Ми смо уступили једну амбуланту за дијебетолошку амбуланту. Сада радимо исти посао, али у скученим условима. Раде само две амбуланте у мањем простору, али то је терет који ћемо поднети ради дугорочно бољих услова. Број пацијената је исти. Апеловао бих на примарну здравствену заштиту да пацијенте који се могу збринути у примарној здравственој заштити покушају тамо да лече, како нам не би правили додатне гужве, јер су ходници и чекаонице мале. То је заједнички ходник неуролошке, дијабетолошке и ОРЛ амбуланте“, каже др Вељко Божић, начелник ОРЛ одељења.

Такође, на самом ОРЛ одељењу где се раде операције, једна соба је уступљена техничкој служби болнице, али програм операције није смањен - ради се истим капацитетом, само је број кревета прерасподељен по осталим собама.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 13.12.2017.