1 2 3 4 5

ВестиДан добровољних даваоца крви обележен у Панчеву

Поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви Градска организација Црвеног крста организовала је поделе захвалница за даваоце који су крв дали преко 100 пута. Испред Градске управе награђени су најбољи ученички литерарни и ликовни радови ђака основних и средњих школа који су победли на конкурсу „Крв живот значи“.

Сваке секунде, некоме је потребна једница крви и зато је важно да има што више хуманих људи, који ће својим малим гестом помоћи да се некоме спаси живот. 14. јуна обележава се Светски дан добровољних давалаца крви. Црвени крст Панчева желео је да се захвали вишеструким даваоцима и учесницима конкурса „Крв живот значи“.

Милан је добровољни давалац крви постао још у средњој школи. До сада је 107 пута дао крв и некоме помогао.

Запослени у Црвеном крсту расписују литеране и ликовне конкурсе како би деца још у основној школи схватила колико је добровољно давалаштво важно и хумано. Неки су свој таленат показали пишући састав, а некима је било лакше да то прикажу на цртежу.

Залихе крви током лета су на најнижој граници, Црвени крст Србије ће од 14. јуна до краја лета спроводити кампању под називом „Црвени крст црвени тепих“ чији је лајт мотив „Чекам те на акцији“, где ће јавне личности путем видео клипова позивати све наше суграђане да постану добровољни даваоци док и сами дају лични допринос да резерве крви буду стабилне.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:
Лука Тешановић
-РТВ Панчево, јун 14. 2019.