1 2 3 4 5

ВестиЗдравствени радници из Опште болнице Панчево подржали акцију и дали крв

Добровољни даваоци крви од ове среде крв могу да дају у просторијама Црвеног крста у улици Жарка Зремењина број 15, јер од 1. септембра Служба за трансфузију крви при Општој болници у Панчеву, више неће прикупљати крв од добровољних давалаца. У акцији крв је дао 61 наш суграђанин.

Према Закону о трансфузилошкој медицини, од овог септембра у Панчеву крв сакупља Покрајински завод за трансфузију, из Новог Сада, средом од 9 до 12 сати. Велики број Панчеваца дао је крв данас, а за нов начин организовања акција сазнали су углавном преко друштвених мрежа. Било је и оних који су крв дали по први пут.

Здравствени радници из Опште болнице Панчево и Дома здравља, такође су дошли у просторије Црвеног крста како би подржали акцију и дали крв.

Покрајински завод за трансфузију сваке среде и доноси крв у Општу болницу, чија Служба за трансфузију је сада банка крви, тако да верују да неће бити несташица. Наредна акција биће организована у петак 7. септембра у Месној заједници Качарево од 8 сати и 30 минута до 12 часова.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор:

РТВ Панчево, 05.09.2018.

Црвени крст Панчево