1 2 3 4 5

ВестиПрофесор др Амџад из Лондона поново у панчевачкој болници

Дана 04.08.2017. год. на хирургији ОБ Панчево гост оператор ће бити уважени и цењени хирург профeсор др Амџад из Лондона. Овом приликом, лапароскопским операцијама ће присуствовати и хирурзи из других центара из Србије.

Професор Амџад Парваиз је специјалиста колоректалне хирургије, са широком обуком у општој, колоректалној и нарочито лапароскопској колоректалној хирургији. На челу је јединице за МИС у Пул-у.

Амџадов посебан интерес представљају колоректални канцер и бенигне болести. На високом стручном нивоу изводи лапароскопску хирургију колона и ректума. Један је од неколицине хирурга који рутински изводе лапароскопски ТМЕ за ректални канцер и извођење „anal-pouch-a” код пацијената са улцерозним колитисом и ФАП-ом. Професор Парваиз је своје резултате представљао на многим међународним конференцијама, а његови радови су много пута објављивани у уваженим часописима.

Осим бриљантне академске и хируршке каријере, професор Амџад се показао као велики пријатељ српске хирургије, јер је пружио своју несебичну подршку у започињању програма колоректалне лапароскопске хирургије у Панчеву, пре свега као инструктор и предавач на ранијим радионицама.

Др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево