1 2 3 4 5

ВестиВакцинације становништва у Општој болници у Специјалистичком центру

Здравствени радници у Општој болници раде на два фронта. Поред црвене зоне у којима су непрекидо са најтежим пацијентима и у скафандерима, ради и такозвана зелена зона где се примају пацијенти који се лече од других болести.

У Општој болници Панчево црвена зона у којој се лече ковид пацијенти је скоро попуњена. Специјалистички центар и амбуланте које се налазе у зеленој зони раде и примају пацијенте који се лече и од других болети.

– Јако је тешко због саме организације, тешко за здравствене раднике и очување те црвене и зелене зоне не мешања. Пацијенти се лече и од других болести, они се нама јављају и ми се трудимо да максимално покријемо све пунктове. Ковид је пун за сада али нема назнака да ћемо се ширити, али ситуација се буквално мења из дана у дан. Специјалистички центар и амбуланте раде пуним капацитетом, мало смо кориговали операције које могу да сачекају. То је због велике фреквентности како не би дошло до заражавања људи који су оперисани и који су већ осетљиви, каже др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице.

Што се тиче вакцинације становништва у Општој болници, пункт који је био на ОРЛ одељењу сада је у Специјалистичком центру. Е-управа организује вакцинацију и на основу њихових упутстава организују се техничари који вакцинишу грађанство.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 29.03.2021.