1 2 3 4 5

ВестиАнестетичари из Србије, Чешке, Словачке и Америке на Конгресу у Панчеву

У Панчеву се протеклог викенда одржао осми Национални конгрес удружења анестетичара Србије. Главни циљ овог скупа је унапређење образовања анестетичара, а тиме и рад ових здравствених радника. На конгресу анастетичара из Србије учествују и анестетичари из земаља региона, Чешке, Словачке и Сједињених Америчких Држава.

Удружење анестетичара постоји 10 година и сваке године се труде да организују Конгрес, на коме се превасходно прича о школовању ових здравствених радника. Ове године у Панчеву се окупило око 400 учесника из наше земље и иностранства.

Ове године на Конгресу учествују и гошће из Сједињених Америчких Држава које кажу да у Америци анестетичари имају велику самосталност у раду.

„У Панчевачкој болници добра је сарадња анестетичара и анестеизолога“, каже Јасмина Темпуровић, анестетичар у Општој болници Панчево.

Доктор Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву, задовољан је што се један овакав скуп одржава у нашем граду и истиче да у Панчеву има довољно анестетичара и анестезиолога за све оперативне захвате који се овде изводе.

Према речима Јована Филиповића, председника Удружења, велики је одлив овог кадра из наше земље, али ће они покашати у сарадњи и са Министарством здравља да спрече то и да унапреде школовање ових здравствених радника.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево,12.10.2018.