1 2 3 4 5

ВестиС пољским радовима више посла за ортопеде

На Одељењу ортопедије Опште болнице Панчево са доласком јесени и радовима у пољу честе су повреде задобијене од пољопривредних машина. На сву срећу пацијенти су амбулантно збринути и нису биле неопходне хируршке интервенције.

Последње недеље смањен је број пацијента који најчешће због повреда заврше у амбуланти и на болничком лечењу на Одељењу ортопедије. Према речима начелника др Михајла Митровића то је уобичајено за ово доба године али упозорава да се најчешће повређују пољопривредници.

„Прошлог месеца био је повећан број пацијената, сада је затишје али се и даље јављају пољопривредници са лакшим повредама. Зато морају да обрате пажњу док раде“, рекао је начелник Одељења ортопедије доктор Михајло Митровић.

Пацијенти за операцију кука чекају најдуже месец дана, те се операције планирају и све се завршава на Одељењу ортопедије. Пацијенти се веома брзо опорављају.

„Већ неких 15 година се раде протезе кукова у нашој болници пре свега за дегенеративна оболења, народски речено окоштавање зглоба кука. Успели смо да ту листи чекања сведемо на минимум, то је месец до месец и по дана. Кад се човек јави, па док дође свести да треба да се оперише, док уради анализе и оперативне припреме долази већ на ред за операцију. Тако да листа практично не постоји. Чести су падови са висина и уганућа и преломи. Важно је да будемо опрезни колко је то могуће и концентрисани када нешто радимо како би избегли повређивање“, додао је др Митровић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 10.10.2019.