1 2 3 4 5

ВестиСмањен број пацијента у амбуланти за болести уха, грла и носа, Опште болнице Панчево

Смањен број пацијента у OРЛ амбуланти Опште болнице Панчево. Разлог нису годишњи одмори већ хладњикаво лето са смањеним бројем дана за купање. Управо из тог разлога мањи број пацијента потражио је помоћ лекара због упале уха.
Честе упале и инфекције уха учесталије су током лета када се купамо у рекама и базенима. Међутим ове је године слика у болничкој амбуланти ОРЛ одељења сасвим другачија. Број пацијената је смањен, разлог томе јесте варљиво лето са малим бројем дана са тропским температурама.

„Нису неке гужве на ОРЛ одељењу због временских прилика. Смањен је број купача ове године на базенима и рекама, тако да је смањен број пацијента који упале уха зараде на купалиштима у прљавој води. Најчешће имамо повреде настале у саобраћајним незгодама", рекао је доктор Вељко Божић, начелник ОРЛ одељења Опште болнице Панчево.

Током лета смањен је и број операција на Одељењу Оториноларингологије. Раде се само хитни случајеви. Пацијенти који имају могућност да бирају када ће бити оперисани обично изаберу почетак јесени.

„Опреација је било и сви су журили да то ураде пре годишњих одмора па да годишњи одмор искористе за опоравак. Тренутно је затишје, а почетком школе крећемо са операцијама. Како корективним и медицински индикованим тако и оправданим", напоменуо је др Вељко Божић.

Доста кишних дана проузрокаовало је и проблеме особама које се боре са алергијама јер су саме тегобе у виду кијавице, кашља трајале дуже због бујања кораова и других билајака. Август је такође резервисан за један од најјачих аларгена амброзију.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 19.08.2018.