1 2 3 4 5

ВестиОдељење за ухо, грло и нос изашло из ковид система

Пети пут за мање од две године, Одељење за ухо, грло и нос Опште болнице Панчево, било је у ковид систему и излазило из њега, због проширења капацитета за пацијенте који су захтевали болничко лечење у ковид систему. Почетком ове недеље после три месеца, пацијенти су поново на болничком лечењу на овом одељењу.

"На одељењу за болести Уха, грла и носа у последња три месеца лечили су се пацијенти оболели од "ковида", захваљући повољнијој ситуацији и смањењу броја оболелих први пацијенти на овом одељењу примљени су на болничко лечење, а са операцијама се креће од понедељка", рекао је начелник ОРЛ одељења, др Вељко Божић, специјалиста за болести уха, грла и носа.

"Ми крећемо од понедељка да оперишемо пацијенте које смо имали на листи чекања. Они су обавештени али имају страх да легну на одељење. Све је дезинфиковано како због нас и пацијената нема бојазни. Надамо се да више нећемо улазити у ковид систем", истиче начелник ОРЛ одељења, др Вељко Божић, специјалиста за болести уха, грла и носа.

Општа болница све време док корона траје има зелену и црвену зону, тако да пацијенти којима је било неопходно хирушко лечење нису чекали. Њих двеста је оперисано у другим хирушким салама. Почетком наредне недеље почиње нормалан рад у операционом блоку Одељења за оториноларингологију.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум: 10.12.2021.